Abel-dobbel senket Levanger

Når Skeid og Levanger løper inn på OBOS Idrettspark Nordre Åsen, er alle klar over at dette blir en sekspoengskamp. Hjemmelaget må unnvære sin toppskårer Johnny Buduson, men en unggutt som fra barnsben av har lært å spille fotball på Nordre Åsen skal bli dagens helt. Det er Abel Stensrud som skårer begge Skeids mål og sikrer seier 2-1.

(Alle foto: Anders Vindegg)

De trønderske gjestene har tydeligvis respekt for Torshov-gutta. Vertene imponerer heller ikke, men det som er av sjanser de første førti minuttene produseres av de røde/blå. Simen Hestnes prøver skuddfoten, men skuddet treffer ikke innenfor ramma. Den beste muligheten har David Hickson. Skuddet er godt, men Levangers burvokter Nicolai Larsen Berg redder skuddet med et tigersprang.

Det er bare fem minutter igjen av omgangen når Simen Hestnes setter full fart ned mot dødlinja. Inne i boksen får Abel Stensrud en fot på innlegget, og ballen fyker inn i trøndernota.

Se bildekarusell nederst i artikkelen!

Oksene har ikke rukket å avslutte feiringen, før det blåses straffespark. Det er Abel Stensrud som blir revet ned i feltet. Dommeren står bare noen meter unna hendelsen og er ikke i tvil, selv om trønderne protesterer høylytt. Abel tar straffen selv, selvsagt setter han den sikkert i mål.

Abel Stensrud konsentrerer seg før straffesparket.

Del blåses for pause. Det har vært 40 minutter uten de store sjansene, men de fem siste minuttene har gitt Oksene valuta for inngangspengene.

Vil Levanger gå mere offensivt til veis i den andre omgangen? Det kan heller synes som trønderforsvaret har fått beskjed av treneren om å passe på Abel. Etter et par  minutters spill blir han revet ned av gjestenes Jarl M. Knutsen. Dommeren belønner taklingen med gult kort. Torshov-gutta har god kontroll og burde ha klart å avgjøre kampen. David Hickson herjer på venstresida, det er nesten et under at det ikke blir flere mål.

Gard Holme bekymret på sidelinja når Levanger reduserte.

Det er spilt 68 minutter når kampen plutselig skifter karakter. Trønderen Andreas Gundersen får sendt avgårde et godt skudd, Skeids burvokter Lars Martin Kvarekvål får med nød og neppe fistet skuddet til hjørnespark. Sander Munkeby Sundnes klarer å kjempe corneren i nota med en god heading. Lystavla viser 2-1 og gjestene har fått en kraftig dose tro på at kampen kan snus.

K P
2 Tromsdalen 2 4
3 Skeid 2 4
4 Kjelsås 2 4
5 Stjørdals-Blink 2 4

Levanger dominerer spillet og kula slår i metallet, men det blir med skrekken. Skeid vinner 2-1, og gjestene må reise hjem uten poeng i bagasjen. Vi takker Levanger for kampen. En blomst går til dagens dommertrio, ledet av Ali al Halam, for god innsats.

Arendal, en av de andre opprykksrivalene, spilte uavgjort 0-0 mot Kjelsås, mens Egersund valset over Fløy og vant 4-1 denne lørdagen og beholdt serieledelsen. Skeid har forøvrig en kamp tilgode på de andre topplagene.

Oksene velger Abel Stensrud som dagens Skeid-gutt. Neste seriekamp er på hjemmebane lørdag 18. september kl. 16:00 mot Sotra. Kjøp billett på skeid.no! SASASA!