Abel Stensrud, junior og ekte Skeid-gutt ble matchvinner

Skeid lå under til pause, men utligning av Johnny Buduson og scoring av Abel Stensrud i kampens siste minutter ga tre poeng og tabelltopp.

Annonse:

(Forsidebilde: Gutta kunne slippe jubelen løs etter Abel Stensrud sin matchvinnerscoring. Foto: Anders Vindegg.)

Regnværet hadde gitt seg, det var overskyet, 18 grader og ideelle spilleforhold da Øygarden kom til Nordre Åsen. Dette var en sekspoengskamp, med seier ville strilene krabbe opp i ryggen på Skeid og Arendal. Men en unggutt fra Skeids juniorstall ble spilleren som skulle sørge for at poengene ble igjen på Nordre Åsen. Dermed troner nå Torshov-gutta øverst på tabellen.

K P
7 Kjelsås 0 0
8 Skeid 0 0
9 Stjørdals-Blink 0 0
10 Strindheim TF 0 0

De første minuttene er det vertene som fører kampen. Det er spilt 10 minutter når Skeids toppskårer Johnny Buduson får en gylden mulighet til å nette, men muligheten misbrukes. Øygarden overtar mer av spillet, Skeid får problemer med trenge gjennom gjestenes 4-5-1 system. Strilene er farlige på overganger, heldigvis står Skeids burvokter godt.

Det er spilt 35 minutter når Lars Martin Kvarekvål må ut i fullt strekk på et hardt langskudd. Det påfølgende hjørnesparket blir imidlertid nikket i mål av Mats Selmer Thornes. Lystavla viser 0-1 og, det er ikke ufortjent at gjestene tar ledelsen. De har spilt seg til flere gode sjanser, de røde/blå har på sin side ikke spilt seg til noen klare sjanser siden Johnny Buduson hadde muligheten i begynnelsen av kampen.

Dommeren blåser for pause, nå håper oksene at Gard Holme kan gi gutta noen gode råd i garderoben.

Det ser ut til at treneren har funnet formelen!
Det er spilt knappe 10 minutter når Stian Pettersen legger et perfekt innlegg, Johnny Buduson kan styre innlegget i nota med pannebrasken.

Johnny Buduson sørget for å bringe Skeid tilbake i kampen med utligningen.

Gjestene blir ikke knekket av utligningen. Strilene har mere krefter og tæl på lager. Bare et par minutter senere smeller det i metallet, returen settes kontant i nettet, men Oksene kan puste lettet ut dommeren annulerer for offside.

Lagene kjemper innbitt, kampen står og vipper. Da tar Gard Holme et spillerbytte som skal bli avgjørende. Lystavla viser 82 minutter, en sliten Johnny Buduson går ut, inn kommer en spiller fra Skeids juniorstall. Bare fem minutter senere faller avgjørelsen. Simen Hestnes finner Abel Stensrud med en presis pasning, unggutten smeller til på direkten, og kula sitter utagbart i det lange hjørnet.

19 år gamle Abel Stensrud ble matchvinner etter sitt innhopp i kampens sluttminutter.

Det blir hektisk de siste minuttene. Fem minutter blir lagt til, for oksene går klokka ulidelig sakte, men tilslutt kan Torshov-gutta motta oksenes hyllest. Lystavla viser 2-1 og Skeid topper dermed tabellen, ett poeng foran Arendal.

Neste kamp er 2. runde i cupen. Eliteserielaget Lillestrøm blir motstander, og avspark blir kl 1615 søndag 1. august på Nordre Åsen. Skeid-gutta håper på stinn brakke, kanskje blir det en cup-bombe?