Videre i NM etter lokaloppgjør

Cupen er endelig tilbake, og vi feirer med å avansere til andre runde! Skeid vinner kampen mot Oppsal 2-0 etter scoringer av Gabrel Andersen og Basit Agouda. Se link til høydepunktene!

(Forsidebilde: Arkivbilde fra kampen mot Fram Larvik. Foto: Anders Vindegg.)

Rammen for kampen var slående varmegrader, et Skeid-lag med god flyt og et Oppsal-lag som ikke hadde spilt tellende kamp siden 2019.

God kontroll

Gutta fra Torshov kom til Trasop med selvtillit, og det skulle ikke ta mer enn 13 minutter før Gabriel Andersen sender de fremmøtte Oksene til himmels! Marcus Melchior løfter innlegget fint inn mot bakre stolpe, hvor Andersen header silkemykt i motsatt kryss!

Lystavla viser dermed 0-1, og det er også Skeid som har initiativet videre i omgangen. Debutant Wollum-Goulehi fikser blant annet to frispark på rappen, i god posisjon. Det siste slås hardt inn i feltet av Shadi Ali, og vi er bare en tåspiss unna en stor sjanse.

Oppsal ypper seg også når de etter 24 minutter skyter fra over 20 meter, og keeper Gundersen må strekke seg så lang han er. Skuddet går over mål, men er kanskje hjemmelagets største mulighet.

Etter halvtimen spilt er det Basit Agouda sin tur til å sende ballen rett over mål etter å ha fått pasningen fra Melchior som har snappet ballen høyt i banen. Noe senere får også Agouda inn et skliende skudd i stor fart, som settes utenfor stengene.

Tøffere motstand

Gjestene går dermed til pause med ledelse, men Oppsal kommer sterkere ut av hvilen. De får holde på ballen mer, og spiller på seg høyere selvtillit.

Likevel er det Skeid som setter ballen i nettet etter 57 minutter, og øker ledelsen til 0-2. Strålende kombinasjonsspill gjør at Agouda til slutt havner alene med keeper. Han spiller seg rundt sisteskansen og setter scoringen lavt i mål!

Det er Agouda som igjen er framme og skyter etter 73 minutter. Han fyrer av fra hjørnet av 16-meteren og ballen sneier borti tverrligger!

Oppsal får også noen gode muligheter mot slutten av kampen, deriblant en heading i etterkant av et hjørnespark, som også går rett over tverrligger.

Likevel har vi god kontroll på kampen, og et offensivt spill - sammen med en god og trygg forsvarsrekke - gjør at vi fortjent drar seieren i land. Da er det bare å glede seg til runde to i helga!