Cupexit mot Raufoss

Veien til Ullevaal stopper i andre runde i år også, etter 2-1-tap mot Raufoss.

(Foto: Sven Erik Liland)

Etter seieren mot Gamle Oslo i første runde, var Raufoss fra divisjonen over neste hinder på veien i cupen. Gjestene fra Toten har startet sesongen svakt, men kom til Nordre Åsen med et håp om cupavansement.

For vår del var det en startellever med noen utskiftninger siden Kjelsås-kampen, og flere av de yngre gutta fikk spille fra start.

Vi ønsket å vinne mot Raufoss. Det er et lag som har slitt i obosligaen i år, så mulighetene lå tilrette for en god prestasjon. Dessverre blir vi kneppe for svake både i spillet bak ball og på siste tredjedel. Da får Raufoss tilgang til det de er gode på, dødball og kontring. Vi må jobbe videre med å bli enda sterkere i de ulike fasene av spiller for å kunne på sikt etablere oss på et høyere nivå. Nå er det viktigste å ta med seg lærdommen videre til kommende kamper.

— Trener Vilde Rislaa

Sjansefattig omgang

Det er Raufoss som kommer best i gang, og har mye ball gjennom førsteomgangen. De skaper likevel ikke mange målsjanser, med unntak av et tidlig skudd i nettveggen fra spiss vinkel.

Vår største mulighet er en heading fra Kalabatama etter et godt innlegg fra Aaserud, men headingen ender til side for mål.

Vi er litt over halvveis i omgangen når Raufoss får sin første virkelig store sjanse. De spiller seg opp langs venstresiden og får lagt inn, men avslutningen settes rett i tverrligger. Så følger en svak klarering fra vår side, før Raufoss plukker opp returen og får skutt på volley fra 16 meter. Et godt skudd via tverrligger og i mål, umulig å ta for keeper Andersen.

Ved halvtimen spilt får gjestene en ny god mulighet, men vår sisteskanse stopper skuddforsøket med en god beinparade.

Etter at Raufoss har styrt mye av omgangen, får vi en periode mot slutten hvor vi hever oss og virkelig får tatt tak i spillet. Vi lykkes i å etablere et trykk inne på motstanderens halvdel, og får en stor sjanse når Ghaedamini legger ballen ut fra dødlinja, men Raufoss-forsvaret får ryddet unna før den når fram til Tjøstheim.

Lagene tar pause på 0-1, men kampen er fortsatt vidåpen.

Tidlig scoring

Andreomgangen starter på verst tenkelig vis for vår del, med en nesten umiddelbar Raufoss-scoring. De får en tidlig corner som slås gjennom feltet, før den plukkes opp på motsatt side og settes i mål.

Foruten det første minuttet er det lysere med Skeid-øyne i andre omgang. Banespillet er jevnere, og det er vi som står for flest målsjanser. Én kommer etter 54 minutter, med et hodestøt fra Kalabatama etter innlegg fra Flo. Headingen mangler litt trøkk, og går via bakken og i klypene på keeper.

Innbytter Ulrich Ness får også prøvd skuddfoten med et godt forsøk fra distanse, men dessverre til side for mål. Ness står også for kampens største Skeid-mulighet etter 74 spilte minutter. Etter en god pasning fra Rise er han på skuddhold i 16-meteren, men Raufoss-keeperen gjør en god redning. Returen får de klarert til corner.

Ness er involvert igjen når han i 84. minutt felles av en høytsvevende Raufoss-spiller i 16-meteren, og får straffespark. Det er det Steiring som går opp for å ta. Til tross for lang ventetid på grunn av et Raufoss-bytte, setter Steiring den knallhardt i mål!

Scoringen tenner håpet for fremmøtte Skeid-supportere, og det er vi som presser på for en utligning i sluttminuttene. Raufoss står imidlertid imot, og kan puste lettet ut når dommeren blåser av.

Dermed blir det cupexit i andre runde i år som i fjor. Heldigvis er det kort tid til neste seriekamp! Den går borte mot Follo lørdag klokken 15.00.

• Tilskuere: 237

• Mål: 0-1 Ryan Nelson (25'), 0-2 Andreas Østerud (46'), 1-2 Per-Magnus Steiring (straffe 85')

• Skeids lag: Marcus Andersen - Keivan Ghaedamini, Fredrik Flo (K), Andreas Stensrud (Thor Lange fra 55'), Noah Fjellestad (Per-Magnus Steiring fra 55') - Torje Naustdal, Emil Tjøstheim (Daniel Lunde fra 80'), Mads Aaserud - Kabamba Kalabatama (Bendik Rise fra 55'), Ousmane Diallo, Mikkel Lindbäck (Ulrich Ness fra 55').

• Gule kort: Kabamba Kalabatama, Per-Magnus Steiring, Torje Naustdal + én Raufoss-spiller.