Poengdeling i serieåpningen

Vi berger ett poeng, men etter spill og sjanser burde vi hatt alle tre. Uansett, en meget godkjent spillemessig kamp mot Tromsdalen.

(Forsidefoto: Innlegget til Thor Lange (nr. 2 fra v.) har nettopp gått i mål via en forsvarer. Foto: Manuel Eriksen)

Endelig er seriestarten her! Spillerene på begge lag virker å være fulle av både det ene og det andre hormonet ettersom kampen de første minuttene er preget av mange harde taklinger og frispark.

Se bilder, intervjuer og høydepunkter lenger ned i artikkelen!

Vår tilbakevendte midtbaneelegant Hassan Yusuf fikk et tidlig gult kort og måtte med dette legge bånd på seg resten av kampen så vi ikke skulle avslutte med 10 mann.

Havner bakpå mot spillet gang

Men det skulle vise seg å ikke legge en demper på innsatsen til Skeid-spillerne. Laget viser de 368 tilskuerne i kjølig vårvær en meget god forestilling, på tross av at vi havner bak i målprotokollen temmelig raskt ved to anledninger.

Først ved en straffesituasjon hvor TUIL-spilleren fremviser en skuespillerprestasjon Hollywood verdig og dommeren peker på 11-metersmerket, og dernest en megabrøler av vår gjennom sesongoppgjøringen meget gode og trygge keeper Marcus Andersen. Han klarerer et tilbakespill rett i kroppen på Marius Larsen, og han kan jublende spasere ballen inn og doble ledelsen.

Akkurat da er det tungt å være Skeid-supporter. Men trøsten er at det er over en time igjen av kampen, og med det spillet skeidgutta har vist til nå bærer bud om snarlig nettsus.

(Bildeserie: Manuel Eriksen)

En rask redusering

Og når halvtimen passeres, like etter nevnte keepertabbe, forserer en av kampens spillere og en som kan vise seg å bli en viktig mann for Skeid i år, Thor Lange, seg oppover på venstrekanten og legger inn. Ballen går i mål og Oksene er i ekstase. Men det er TUIL's Jonas Weber som får æren av å stå bak vårt første seriemål i år da han forlenger ballen i nettet.

Omgangen ebber ut med ledelse til de blåkledde fra nord, men alle med hjertet i Skeid øyner mulighet for tre poeng, med tanke på det som blir vist i første omgang.

Og laget fortsetter ganske riktig der de slapp i første, og er flere ganger nær utligning. Den lar vente på seg til det 60. minutt, da finter en annen av Skeids beste i denne kampen seg ned mot dødlinja, kipper ballen elegant over på motsatt stolpe, og der stiger Fredrik Flo til værs og stanger ballen i motsatt hjørne, riktig vakkert er det! Flopasningen har gjenoppstått!

Men et for dagen heltent Skeidmannskap er ikke ferdige, de fortsette å skape sjanser mot et Tromsdalen-lag som fortsatt lurer på hvorfor de ikke ligger solid under på måltavla. Viktige Bendik Rise kommer inn for en sliten Hassan Yusuf rett etter utligningen, et smart trekk av trener Vilde Rislaa.

Nær på overtid

Vi fortsetter å produsere sjanser på løpende bånd, og Tromsdalen er til tider statister. Det er smått utrolig at stillingen fortsatt er 2-2 når kampuret bikker 90 minutter, og vi får en siste sjanse ved et Rise-innlegg på hodet til Kalabatama, men ballen går utenfor.

Dermed ender det med poengdeling i sesongåpningen, noe bortelaget må se seg aller mest fornøyd med.

Allerede til onsdag er det ny kamp, da står Gamle Oslo på motsatt banehalvdel i Vallhall i 1. runde i cupen. Kampstart er kl .19:00.

• Tilskuere: 368

• Mål: 0-1 Larsen (straffe 13'), 0-2 Larsen (27'), 1-2 Weber (selvmål 29'), 2-2 Fredrik Flo (60')

• Skeids lag: Marcus Andersen - Thor Lange (Andreas Stensrud fra 79'), Fredrik Flo, Per-Magnus Steiring (K), Luca Høyland - Hassan Yusuf (Bendik Rise fra 63'), Torje Naustdal, Ousmane Diallo (Emil Tjøstheim fra 79'), Ulrich Ness, Mikkel Lindbäck (Mads Aaserud fra 79') - Kabamba Kalabatama.

• Gule kort: Yusuf, Kalabatama og Tjøstheim (Skeid), Skogvoll (TUIL).